Hier evt. vrije tekst.

Tweedaagse training Rots en Water bij psychofysiek trauma en rouw

Evenement:
Tweedaagse training Rots en Water bij psychofysiek trauma en rouw
Datum:
25 en 26 mei
Locatie:
Sportcentrum Oudenrijn nabij Utrecht
Plaats:
Utrecht
Tarief:
510,-
Informatie:

Deze tweedaagse training richt zich op de basisvaardigheden en begrippen van het Rots & Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven van kinderen en jongeren die in hun leven te maken hebben (gehad) met trauma en/of de hierbij horende verlieservaring (rouw).

Tijdens deze training leren de deelnemers hoe zij de verschillende Rots & Water vaardigheden samen met andere, nieuwe oefeningen kunnen inzetten om deze kinderen en jongeren aan te spreken op eigen veerkracht. Rots & Water draagt bij aan het normaliseren van de symptomen van trauma en het reguleren van stressreacties. Accent ligt op aanspreken van herstellende actiepatronen waardoor belemmerende overlevingsstrategieën veilig en stapsgewijs kunnen worden geneutraliseerd. Naast theoretische onderbouwingen over trauma, traumareacties en rouw zullen we gedurende de training vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende werkvormen. De tweedaagse training bestaat uit 16 contacturen met een daarbij komende geschatte studielast van 16 uur.

Trailer van Harriëtte Modderman

https://www.youtube.com/watch?v=gwVt6SYWhbU

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Rots & Water trainers in het onderwijs, hulpverlening, coaching- en begeleidende beroepen en is derhalve geen hulpverleningstraject en/of -opleiding.

Aanvangstijd

8.30u. eindtijd 17.15u.

LET OP [!]

De Tweedaagse trauma-training is een specialisatietraining. Men dient voor deelname aan deze training een gecertificeerd Rots en Water trainer te zijn. Het is een voorwaarde om eerst de driedaagse Rots en Waterbasistraining te volgen voor het verkrijgen van een volledig inzicht in, en begrip van het Rots en Waterprogramma alvorens aan deze tweedaagse specialisatie deel te nemen. Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de accreditatie Rots en Watertrainer.

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een in-company training levert een school financieel voordeel op. Voor meer info mail naar info@rotsenwater.nl.

Toekomstige evenementen
25 en 26 mei
Tweedaagse training Rots en Water bij psychofysiek trauma en rouw
08 en 09 juni
Tweedaagse training Rots en Water Focus op Meisjes en vrouwen (FOM)
26 juni t/m 30 juni
Waddenreis 2023