Tweedaagse training Rots & Water psychofysiek werken bij psychofysiek trauma

Deze tweedaagse training richt zich op de basisvaardigheden en begrippen van het Rots & Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven van kinderen en jongeren die in hun leven te maken hebben (gehad) met trauma en/of de hierbij horende verlieservaring (rouw).

Tijdens deze training leren de deelnemers hoe zij de verschillende Rots & Water vaardigheden samen met andere, nieuwe oefeningen kunnen inzetten om deze kinderen en jongeren aan te spreken op eigen veerkracht. Rots & Water draagt bij aan het normaliseren van de symptomen van trauma die activering van stressreacties oproepen. We doen dit door herstellende actiepatronen aan te spreken waardoor belemmerende overlevingsstrategieën veilig en stapsgewijs kunnen worden geneutraliseerd. Naast theoretische onderbouwingen over trauma, traumareacties en rouw zullen we gedurende de training vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende werkvormen.

De tweedaagse training bestaat uit 16 contacturen met een daarbij komende geschatte studielast van 16 uur.

Trailer van Harriëtte Modderman

https://www.youtube.com/watch?v=gwVt6SYWhbU

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor Rots & Water trainers in het onderwijs, hulpverlening, coaching- en begeleidende beroepen.

Plaats
Sportcentrum Oudenrijn nabij Utrecht

Aanvangstijd
8.30u. eindtijd 17.15u.

Kosten
€ 560,- (vrijgesteld van BTW).

Trainers
Freek Ykema, Gerle Ykema en Harriëtte Modderman (Nederlands).

LET OP [!]
De Tweedaagse trauma-training is een specialisatietraining. Men dient voor deelname aan de training gecertificeerd Rots en Water trainer te zijn. Verplicht is het daarom om eerst de driedaagse Rots en Waterbasistraining te volgen voor het verkrijgen van een volledig inzicht in, en begrip van het Rots en Waterprogramma alvorens aan deze tweedaagse specialisaties deel te nemen.

Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de accreditatie Rots en Watertrainer.

Brochure Rots & Water en kinderen/jongeren (volwassenen)

flyer_trauma.pdf
Tijdstempel: 11-12-2022
Grootte: 471.73 KB
Downloads: 376

Inschrijven

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een in-company training levert een school financieel voordeel op.

Voor meer info mail naar info@rotsenwater.nl

Aanmelden: https://inschrijvingen.rotsenwater.nl/p/2-daagse-rots-en-water-en-psychosociaal-en-of-rouwervaring/52/6/inschrijven