Maatwerk lifestream

More_reasons_to_stay_in_the_Lifestream.pdf
Tijdstempel: 11-03-2022
Grootte: 280.83 KB
Downloads: 283
SafetyPlan.pdf
Tijdstempel: 11-03-2022
Grootte: 887.59 KB
Downloads: 280
Werkboek_Maatwerk-lifestream.pdf
Tijdstempel: 13-01-2022
Grootte: 14.40 MB
Downloads: 330
Werkbladen.pdf
Tijdstempel: 25-08-2020
Grootte: 3.99 MB
Downloads: 578
Omschrijving_van_de_techniek-interventie.pdf
Tijdstempel: 25-08-2020
Grootte: 205.35 KB
Downloads: 555
crisiskaartje.pdf
Tijdstempel: 25-08-2020
Grootte: 359.80 KB
Downloads: 525

Evenement:

Zevendaagse training MAATWERK LIFESTREAM

Datum:
Alleen in company af te nemen, data samen vast te stellen

Locatie en plaats:
Op locatie van de afnemer

Trainer:
Harriëtte Modderman

Deelnemers:
Minimaal 8 en maximaal 10

Kosten:
€ 12.500,- (vrijgesteld van BTW en inclusief lesmateriaal).

Wat is Maatwerk Lifestreamcoaching

De Lifestreamcoaching is ontwikkeld  in een onderwijssituatie met jongeren tussen 16 – 27 jaar die een MBO of HBO opleiding volgen. De Theorie (psycho-educatie), technieken en oefeningen binnen de maatwerktrajecten van de lifestreamcoaching dragen bij aan:

  • Het verlangen om bij het leven, bij het onderwijs te horen, klassikaal en inclusief onderwijs.
  • Activiteiten, studie, werk (ook stage) te doen die betekenis aan het leven geeft
  • Dat je hier succesvol in bent, wordt en blijft
  • En dat je gezien wordt in je rol als deelnemer

De technieken binnen de coaching zijn gericht op; inzicht door psycho-eductie, (herstel) van veerkracht door verschillende werkvormen , succesvolle leerstrategieën aanleren binnen het onderwijs. De leerling leert iets nieuws, waardoor oude strategieën  naar de achtergrond raken en de leerling beter kan kiezen of eerder keuzevrijheid ervaart.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

De training biedt een programma waarmee docenten, managers, loopbaanbegeleiders, coaches  en onderwijzers die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwende leerlingen, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om leerlingen die steun te bieden die ze nodig hebben.

De training biedt je:

Verhalen vertelt door leerlingen die over breuklijnen gaan. Breuken die ergens ingebroken hebben in hun bestaan en de leerling nog steeds niet gebroken hebben. Lifestream gaat over veerkracht, over zin in het leven, zin in leren, zijn in lachen, zin in erbij horen, van betekenis zijn en ertoe doen. Een praktijkboek op grond van de levens en verhalen van jongeren en andere mensen met daarin werkvormen die de verbinding leggen tussen gebeurtenissen in het leven en de manier waarop wij in school leren. De eerst ontwikkelde patronen die opgeslagen zijn in het reptielenbrein kunnen lang actief blijven en steeds opnieuw geactiveerd worden, zoals verlies en rouw ook onbedoeld gereactiveerd kunnen worden, terwijl iemand verder kan en wil met het leven. De werkvormen dragen bij aan opties en mogelijkheden. Het is bijzonder taai werk om zelf af te rekenen met patronen die in de eerste levensfase ontstaan en te maken hebben met stresscoping én je kunt er altijd iets bij leren. Het duale procesmodel die bijdraagt aan inzichten over hoe rouw een persoonlijk en individueel antwoord is op verlies en welke kennis, inzichten en strategieën helpend en/of belemmerend zijn.Voeding met recente wetenschappelijke inzichten en kennis van nu met respect en eerbied voor ieder die leeft. Lifestream gaat over het fundament van leren en onderwijs, namelijk relaties. Het aangaan van authentieke relaties draagt bij aan iedere vorm van binnen-  en buitenschools leren. Zo raakt de Lifestream aan de kern van een moderne identiteit van een organisatie die durft te zoeken, te binden en te erkennen dat een mens zowel krachtig als kwetsbaar is.

De training is bedoeld voor:

Medewerkers in het onderwijs die beroepsmatig dagelijks te maken krijgen met leerlingen met grote levensverhalen en breuklijnen in hun levensloop. Deze training is geen therapie en kan wel van helende en helpende invloed zijn op de verdere persoonlijke en professionele loopbaan van leerlingen.