NIK Noord-oost

Downloads

Impuls_Geestelijke_Verzorging_Ouders.pdf
Tijdstempel: 20-07-2020
Grootte: 114.17 KB
Downloads: 513
Folder_netwerk_KPZ_NO.pdf
Tijdstempel: 14-07-2020
Grootte: 1.10 MB
Downloads: 541
Folder_Kinderpalliatief.pdf
Tijdstempel: 14-07-2020
Grootte: 721.82 KB
Downloads: 477

Vanuit Minskenwurk en haar centrum voor verlies en rouw, zijn we nauw betrokken bij ontwikkelingen van het landelijke kenniscentrum voor Kinderpalliatieve zorg die zichtbaar wordt in een lokaal netwerk bij u in de buurt:  Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost.

In dit netwerk hebben we ons gespecialiseerd in verliesbegeleiding voor, tijdens en na het overlijden van kinderen die langdurige zorg intensieve zorg nodig hebben (gehad) en waarbij de beperkingen de overhand nemen over de gezonde delen en de gezondheid van uw kind. Zo komt er één persoon bij u in het gezin om dit proces te begeleiden. Soms neemt dit proces heel veel jaren in beslag en soms is dit proces korter. Soms komen we daarom regelmatig en soms minder intensief.

In alle gevallen is het zo dat ouders, verzorgers, broers en zussen nooit afscheid willen nemen van hun kind, zus, broer of vriendin. Wel is er de wens dat de handicap, de ziekte en al die mensen dagelijks in je persoonlijke ruime (hoe lief ook bedoeld) verdwijnen.

  • Kennismaken in dit proces is eerst het aller belangrijkste, dat er een mach is tussen u en de begeleider. Daarnaast willen we u graag ontzorgen voor wat betreft de bekostiging. De overheid stimuleert ontzorgen door vanaf 2019 extra financiële middelen voor begeleiding kind & gezin door geestelijk verzorgers en rouw- & verliestherapeuten in te zetten.