Rots en Water focus op Meisjes en vrouwen (FOM training)

Deze tweedaagse training richt zich op de basisvaardigheden en begrippen van het Rots & Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven en kwaliteiten van meisjes en vrouwen. Tijdens deze training leren de deelnemers hoe zij de verschillende Rots & Water vaardigheden samen met andere, nieuwe oefeningen kunnen inzetten om meisjes (voortgezet onderwijs) en vrouwen te ondersteunen om vanuit eigen kracht in het leven te mogen, kunnen en durven staan.

Doelstellingen van de training zijn onder andere:

  • Bewustwording van het eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen;
  • Je sterk voelen in je eigen lichaam, mogen en durven vertrouwen in jezelf en je eigen kracht.
  • Je kracht voelen, ervaren en die vanuit rust richting geven.
  • Ervaren dat je sterk bent en deze kracht leren omzetten in acties.
  • Het gebruik van mentale kracht verbonden met innerlijke kracht.
  • Omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen.
  • Eigen persoonlijk ruimte voelen en ervaren en deze ruimte mogen, kunnen en durven innemen.
  • Leren in actie te komen in ‘verlammende’ situaties

Naast theoretische onderbouwingen zullen we gedurende de training vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende werkvormen. De training wordt gepresenteerd door Linda Geraeds, Rots & Water Mastertrainer. Linda heeft ruime ervaring als hulpverlener en lichaamswerker, zowel in het werken met kinderen, jongeren als in de vrouwenhulpverlening. Co-trainer is Harriëtte Modderman gespecialiseerd in werken met traumatisch verlies en tevens Rots & Water Mastertrainer. 

Deze training is voor docenten, hulpverleners, trainers/coaches, therapeuten en ook een zeer interessante nascholing voor Rots en Water trainers, die meisjes en/of vrouwen willen ondersteunen om te leren vanuit eigen kracht in het leven te gaan staan. Deze training is een specialisatietraining. Advies is daarom om eerst de driedaagse Rots en Waterbasistraining te volgen voor het verkrijgen van een volledig inzicht in, en begrip van het Rots en Waterprogramma alvorens aan een van de tweedaagse specialisaties deel te nemen. Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de volledige accreditatie Rots en Watertrainer.

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een in-company training levert een school financieel voordeel op: info@rotsenwater.nl.

Evenement:

Tweedaagse training Rots en Water Focus op Meisjes en vrouwen (FOM) 

Datum
zie agenda

Locatie
Sportcentrum Oudenrijn nabij Utrecht

Plaats
Utrecht

Trainers
Linda Geraerds is hoofdtrainer, Harriëtte Modderman is co-trainer

Kosten
€ 560,- (vrijgesteld van BTW).

Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en een reader